Første årlige rapport om indvandring og asyl (2009)

Rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet: Første årlige rapport om indvandring og asyl (2009)

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Meddelelse
KOM20100214 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
06.05.2010
Dokumenttype:
Meddelelse
Procedurenummer:
COM/2010/0214
EU's databaser om forslaget

Tillæg: SEK(2010)535

I den europæiske pagt om indvandring og asyl, der blev vedtaget i oktober 2008, 13440/08, påtog Det Europæiske Råd sig fem grundlæggende forpligtelser om lovlig indvandring og integration, ulovlig indvandring, grænsekontrol, asyl og partnerskab med oprindelses- og transitlande (samlet strategi):

  • at tilrettelægge lovlig indvandring under hensyn til prioriteter, behov og modtagekapaciteter, der fastlægges af hver enkelt medlemsstat, og at fremme integrationen
  • at bekæmpe ulovlig indvandring, bl.a. ved at sørge for, at ulovlige indvandrere sendes tilbage til oprindelseslandet eller til et transitland
  • at effektivisere grænsekontrollen
  • at opbygge et Europa for asyl
  • at skabe et globalt partnerskab med oprindelses- og transitlandene til gavn for synergierne mellem migration og udvikling.

Dette er Kommissionens første årlige rapport om pagtens gennemførelse. Den skal bidrage til at forberede Det Europæiske Råds årlige debat om indvandring og asyl.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".