Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Afgørelse 2010/416/EU

Forslag til Rådets afgørelse om Estlands indførelse af euroen den 1. januar 2011

Forslag til Rådets afgørelse om Estlands indførelse af euroen den 1. januar 2011

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til afgørelse
KOM20100239 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
12.05.2010
Dokumenttype:
Forslag til afgørelse
Procedurenummer:
NLE/2010/0135
Beslutningsprocedure:
Ikke-lovgivningsmæssig procedure - NLE
Retsgrundlag:
Art. 140, stk. 2 TEUF
EU's databaser om forslaget
Kommissionen og Den Europæiske Centralbank aflægger i henhold til artikel 140, stk. 1, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF) mindst en gang hvert andet år beretning til Rådet om de fremskridt, der gøres af medlemsstater, som ikke deltager i ØMU’ens tredje fase.

Kommissionens konvergensberetning omfatter følgende ni medlemsstater med dispensation for deltagelse i ØMU’ens tredje fase: Bulgarien, Tjekkiet, Estland, Letland, Litauen, Ungarn, Polen, Rumænien og Sverige. Danmark og UK har indført undtagelsesbestemmelser og blev derfor ikke underkastet Rådets vurdering.

Kommissionen konkluderer i sin konvergensberetning, at det blandt de undersøgte medlemsstater kun er Estland, der opfylder kriterierne for indførelse af euroen. På grundlag af sin egen og Den Europæiske Centralbanks beretninger har Kommissionen vedtaget vedlagte forslag til Rådets afgørelse om Estlands indførelse af euroen den 1. januar 2011

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".