Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Afgørelse 2011/407/EU

Forslag til Rådets afgørelse om fastsættelse af bestemmelser vedrørende import til EU fra Grønland af fiskevarer, levende toskallede bløddyr, pighuder, sækdyr, havsnegle og biprodukter heraf

Forslag til Rådets afgørelse om fastsættelse af bestemmelser vedrørende import til Den Europæiske Union fra Grønland af fiskevarer, levende toskallede bløddyr, pighuder, sækdyr, havsnegle og biprodukter heraf (EØS-relevant tekst)

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til afgørelse
KOM20100176 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Følgebrev protokol nr. 2
Protokol 2 brev KOM (2010) 0176 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
23.04.2010
Dokumenttype:
Forslag til afgørelse
Procedurenummer:
CNS/2010/0097
Beslutningsprocedure:
Høringsprocedure - CNS
Retsgrundlag:
Art. 203 TEUF
EU's databaser om forslaget

Forslaget er modtaget af Folketinget i dansk sprogudgave den 26. april 2010, jf. Lissabontraktatens protokol nr. 2 om kontrol med nærhedsprincippet. Fristen på 8 uger for fremsendelse af Folketingets begrundede udtalelse udløb den 21. juni 2010.

Læs Kommissionens fremsendelsesbrev

Efter Grønlands udtræden af EU i 1985 har eksporten af fiskerivarer fra Grønland til EU været omfattet af reglerne for tredjelandsimport. Grønland bad derfor i 2002 om en bilateral aftale med EU, så den kunne eksportere uden om de strenge dokumentations- og veterinærkrav.

Kommissionen har nu udarbejdet et udkast til en aftale mellem EU og Grønland, som indebærer at en række fisk og fiskerivarer kan importeres til EU uden at de underkastes veterinær grænsekontrol ved ankomsten. Aftalen indebærer også, at de pågældende fisk og fiskerivarer, som indføres fra andre tredjelande over Grønland, skal undergives særlig kontrol. Samtidig omfattes Grønland af en række EU-kontrolsystemer.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".