Meddelelse fra Kommisionen mod et velfungerende indre marked for tjenesteydelser

Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet, Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg og Regionsudvalget mod et mere velfungerende indre marked for tjenesteydelser - der bygger på resultaterne af den gensidige evalueringsproces i tjenesteydelsesdirektivet

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Meddelelse
KOM20110020 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
27.01.2011
Dokumenttype:
Meddelelse
Procedurenummer:
COM/2011/0020
EU's databaser om forslaget
  • 25-02-2011 kl. 10:00
    Møde nr. 20 i Europaudvalget

Tilknyttede dokumenter: SEK(2011) 102

Kommissionens meddelelse indeholder en gennemgang af hovedresultaterne af den gensidige evaluering af tjenesteydelsesdirektivet, som blev gennemført i 2010, På den baggrund foreslår Kommissionen en række initiativer til forbedring af det indre marked for tjenesteydelser, herunder: 

  • at fortsætte arbejdet med at sikre tjenesteydelsesdirektivets fuldstændige implementering i alle EU-lande
  • i samarbejde med EU-landene at gennemføre performance checks af udvalgte servicesektorer for at undersøge, hvordan sammenhængen mellem forskellige typer lovgivning opleves af tjenesteyderne i de forskellige sektorer
  • at se nærmere på specifikke reguleringsmæssige spørgsmål, som blev rejst under den gensidige evaluering, herunder reservering af aktiviteter for specifikke faggrupper, krav om retslig form, restriktioner i forhold til ejerskab af kapital samt forsikring. 

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".