Grønbog Fra udfordringer til muligheder: Mod en fælles strategisk ramme for EU-finansiering af forskning og innovation

Grønbog Fra udfordringer til muligheder: Mod en fælles strategisk ramme for EU-finansiering af forskning og innovation

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Grønbog
KOM20110048 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
09.02.2011
Dokumenttype:
Grønbog
Procedurenummer:
COM/2011/0048
EU's databaser om forslaget
  • 30-11-2011 kl. 11:00
    Møde nr. 9 i Europaudvalget
  • 13-05-2011 kl. 10:00
    Møde nr. 31 i Europaudvalget
  • 25-02-2011 kl. 10:00
    Møde nr. 20 i Europaudvalget

Kommissionen indleder med denne grønbog en offentlig debat om de nøgleemner, der skal tages i betragtning ved kommende EU-finansieringsprogrammer for forskning og innovation.

Høringen skal bl.a. føre til forbedringer i EU-støtten til forskning og udvikling, der skal gøre det lettere at deltage i støtteprogrammerne, øge forskningens videnskabelige og økonomiske effekt og give mere valuta for pengene. 

EU's instrumenter til forskning og innovation skal arbejde sammen inden for en fælles strategisk ramme, som vil omfatte det nuværende rammeprogram for forskning (RP7), rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP) og Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi (EIT).

Derved skabes der et sammenhængende sæt instrumenter til brug i hele "innovationskæden" lige fra grundforskning til markedsintroduktion af innovative produkter og tjenester samt støtte til ikke-teknologisk innovation, f.eks. inden for design og markedsføring.

Kommissionens grønbog danner også grundlag for en vidtrækkende forenkling af procedurer og regler. Formålet med ændringerne er at sikre, at EU-støtten til forskning og innovation yder det størst mulige bidrag til strategien for innovation i EU og Europa 2020-strategien.

Interesserede har indtil den 20. maj 2011 til at reagere på Kommissionens forslag.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".