MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN Oprettelse af et fælles luftfartsområde med Moldova

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN Oprettelse af et fælles luftfartsområde med Moldova

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Meddelelse
KOM20110240 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
02.05.2011
Dokumenttype:
Meddelelse
Procedurenummer:
COM/2011/0240
EU's databaser om forslaget
  • 10-06-2011 kl. 10:00
    Møde nr. 35 i Europaudvalget

Kommissionen foreslår, at der forhandles og indgås en samlet aftale om et åbent luftfartsområde med Moldova, og den opfordrer Rådet til at bemyndige Kommissionen til at indlede disse forhandlinger. Aftalen skal sikre væsentligt bedre rejsemuligheder for passagerer mellem EU og Moldova.

Kommissionens pointerer vigtigheden af, at en åbning og integration af markedet foregår på en afbalanceret måde, hvor der tages hensyn til andre vigtige politiske målsætninger, og potentielle negative virkninger mindskes. I den sammenhæng er det vigtigt at sikre, at markedsåbningen ledsages af et parallelt lovgivningssamarbejde og/eller konvergens. Dette er især vigtigt inden for afgørende områder som sikkerhed, miljøbeskyttelse og konkurrencelovgivning. Åbne luftfartsmarkeder forudsætter rammer, som sikrer lige konkurrencevilkår og høje standarder for luftfartsikkerhed. Hvad miljøspørgsmål angår, skal aftalen være i overensstemmelse med EU's engagement i bæredygtig udvikling.

Et samlet mandat for forhandlingerne med Moldova baseres på to lige vigtige målsætninger, nemlig en markedsåbning og –liberalisering på den ene side og en lovgivningsharmonisering af sikkerhedsstandarder ud over EU’s grænser på den anden. I den henseende ville indgåelsen af en aftale om et fælles europæisk luftfartsområde mellem EU og Moldova i høj grad bidrage til at nå målene for den europæiske naboskabspolitik, det østlige partnerskab, partnerskabet mellem EU og Moldova samt samarbejdsaftalen.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".