Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:
NB Forslaget trukket tilbage af Kommissionen - meddelelse fra marts 2015

Forslag til forordning om groundhandling-ydelser i EU's lufthavne

Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om groundhandling-ydelser i EU's lufthavne og om ophævelse af Rådets direktiv 96/67/EF

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til forordning
KOM20110824 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Følgebrev protokol nr. 2
Følgebrev protokol 2 KOM (2011) 0824 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
01.12.2011
Dokumenttype:
Forslag til forordning
Procedurenummer:
COD/2011/0397
Beslutningsprocedure:
Almindelig lovgivningsprocedure - COD
Retsgrundlag:
Art. 100, stk. 2 TEUF
EU's databaser om forslaget
  • 16-03-2012 kl. 10:00
    Åbent samråd i Europaudvalget
Forslaget er modtaget af Folketinget i dansk sprogudgave den 14. december 2011, jf. Lissabontraktatens protokol nr. 2 om kontrol med nærhedsprincippet. Fristen på 8 uger for fremsendelse af Folketingets begrundede udtalelse udløb 8. februar 2012. 

Læs Kommissionens fremsendelsesbrev

 

Groundhandling er en fællesbetegnelse for en lang række serviceydelser, som skal stilles til rådighed i en lufthavn, såsom påfyldning af brændstof og bagagehåndtering. Kommissionen mener, at man med det gældende direktiv om groundhandling har nået nogle vigtige mål, men at leveringen af ydelserne ikke er tilstrækkelig effektiv, og at kvaliteten af ydelserne ikke kan holde trit med det stigende behov.

Med dette forslag ønsker Kommissionen derfor at forøge effektiviteten og kvaliteten i groundhandlingydelserne. Dette skal bl.a. ske ved at give fri adgang til egenhandling og lempe begrænsningen af antallet af tredjeparts-handlere i en lufthavn. Godkendelsen af groundhandlere skal ske efter harmoniserede bestemmelser, og der skal etableres en klar juridisk ramme for anvendelsen af den vigtigste infrastruktur for at undgå konkurrenceforvridning.

Forslaget er en del af Kommissionens lufthavnspakke.


Resuméet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".