Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Afgørelse 2012/994/EU

Forslag til afgørelse om udveksling af oplysninger vedrørende mellemstatslige aftaler mellem medlemsstater og tredjelande på energiområdet

Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse om indførelse af en mekanisme for udveksling af oplysninger vedrørende mellemstatslige aftaler mellem medlemsstater og tredjelande på energiområdet

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til afgørelse
KOM20110540 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Følgebrev protokol nr. 2
Følgebrev protokol 2 KOM (2011) 0540 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
07.09.2011
Dokumenttype:
Forslag til afgørelse
Procedurenummer:
COD/2011/0238
Beslutningsprocedure:
Almindelig lovgivningsprocedure - COD
Retsgrundlag:
Art. 194 TEUF
EU's databaser om forslaget
  • 10-02-2012 kl. 10:00
    Åbent samråd i Europaudvalget
Forslaget er modtaget af Folketinget i dansk sprogudgave den 15. september 2011, jf. Lissabontraktatens protokol nr. 2 om kontrol med nærhedsprincippet. Fristen på 8 uger for fremsendelse af Folketingets begrundede udtalelse udløb 10. november. 

Læs Kommissionens fremsendelsesbrev


Det Europæiske Råd har konkluderet, at der er behov for bedre koordinering af EU's og medlemsstaternes aktiviteter med henblik på at sikre sammenhæng og konsekvens i EU's eksterne energiforbindelser med vigtige producent-, transit- og forbrugerlande. Med dette forslag omdannes Det Europæiske Råds konklusioner til en mekanisme med detaljerede procedurer for udveksling af oplysninger mellem medlemsstaterne og Kommissionen om mellemstatslige aftaler, dvs. retligt bindende aftaler mellem medlemsstater og tredjelande, der kan have indvirkning på virkemåden eller funktionen af det indre energimarked eller på energiforsyningssikkerheden i EU. Forslaget ledsager Kommissionens meddelelse om energiforsyningssikkerhed og internationalt samarbejde – ”EU’s energipolitik: Samarbejde med partnere uden for vores grænse”

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".