Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Forordning (EU) nr. 525/2013

Forslag til forordning om overvågning og rapportering af drivhusgasemissioner og klimaændringer

Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om en mekanisme til overvågning og rapportering af drivhusgasemissioner og rapportering af andre oplysninger vedrørende klimaændringer på nationalt plan og EU niveau

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til forordning
KOM20110789 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Følgebrev protokol nr. 2
Følgebrev protokol 2 KOM (2011) 0789 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
23.11.2011
Dokumenttype:
Forslag til forordning
Procedurenummer:
COD/2011/0372
Beslutningsprocedure:
Almindelig lovgivningsprocedure - COD
Retsgrundlag:
Art. 192, stk. 1 TEUF
EU's databaser om forslaget
  • 02-03-2012 kl. 10:00
    Åbent samråd i Europaudvalget
Forslaget er modtaget af Folketinget i dansk sprogudgave den 25. november 2011, jf. Lissabontraktatens protokol nr. 2 om kontrol med nærhedsprincippet. Fristen på 8 uger for fremsendelse af Folketingets begrundede udtalelse udløb 20. januar 2012. 

Læs Kommissionens fremsendelsesbrev

 

Forordningen udbygger Danmarks og de øvrige EU-landes rapporteringsforpligtelse internt i EU gennem et nyt krav om, at man skal udarbejde og rapportere en lav-kulstofudviklingsstrategi, regler der tager højde for nye rapporteringskrav under Klimakonventionen, nye regler der skal sikre overensstemmelse med anden rapportering, nye regler der bidrager til at implementere EU’s Klima- og Energipakke - herunder introduktion af årlig rapporterings-, evaluerings- og overholdelsescyklus for drivhusgasudledninger uden for EU’s kvotedirektiv, udbyggede regler for over-vågning af udledninger og optag i forbindelse med arealanvendelse, ændringer heri og skov (LULUCF), udbyggede regler for rapportering af CO2 fra skibstransport, nye regler for rapportering af non-CO2 effekter af lufttransport, udbyggede regler for rapportering af politikker, virkemidler og fremskrivninger, nye regler for rap-portering af oplysninger vedr. klimafinansiering og teknologioverførsel, nye regler for rapportering af oplysninger om klimatilpasning samt nye regler for rapportering af oplysninger om anvendelse af provenuet under ETS.

 


Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".