Forslag til Lufthavnspakken

Lufthavnspakken - Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om fælles regler for tildeling af slots i Den Europæiske Unions lufthavne (Omarbejdning)

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Andre forberedende retsakter
KOM20110827 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Følgebrev protokol nr. 2
Følgebrev protokol 2 KOM (2011) 0827 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
01.12.2011
Dokumenttype:
Andre forberedende retsakter
Procedurenummer:
COD/2011/0391
Beslutningsprocedure:
Almindelig lovgivningsprocedure - COD
Retsgrundlag:
Art. 100, stk. 2 TEUF
EU's databaser om forslaget
  • 26-10-2012 kl. 10:00
    Møde i Europaudvalget
  • 16-03-2012 kl. 10:00
    Åbent samråd i Europaudvalget
Forslaget er modtaget af Folketinget i dansk sprogudgave den 7. december 2011, jf. Lissabontraktatens protokol nr. 2 om kontrol med nærhedsprincippet. Fristen på 8 uger for fremsendelse af Folketingets begrundede udtalelse udløb 1. februar 2012. 

Læs Kommissionens fremsendelsesbrev


En slot for et luftfartsselskab i en lufthavn er en tilladelse til adgangen til den nødvendige infrastruktur for en tildelt ankomst- og afgangstid. Hovedformålet med slotregulering er at sikre, at adgangen til overbelastede lufthavne organiseres ikke-diskriminerende og gennemskueligt for at få optimal udnyttelse af lufthavnskapaciteten og muliggøre reel konkurrence. Der er udsigt til voksende trængselsproblemer og tiltagende konkurrence i EU’s lufthavne, og Kommissionen mener derfor, at det er nødvendigt at revidere den gældende slotsforordning.

Det foreslås at tillade handel med slots, og at det gøres lettere for nytilkomne luftfartsselskaber at få tildelt slots. Forslaget er en del af Kommissionens lufthavnspakke.

Resuméet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".