L 218 Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, lov om afgift af lønsum m.v., kulbrinteskatteloven og forskellige andre love.

(Aftaler om Vækstplan DK m.v. – nedsættelse af skattesatsen for selskaber, forhøjelse af lønsumsafgiften for finansielle virksomheder og fastholdelse af selskabsskattesatsen for kulbrinteindkomst m.v.).

Af: Skatteminister Holger K. Nielsen (SF)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2012-13
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 8

Med lovforslaget ophæves en nuværende begrænsning for at benytte den særlige skatteordning for udenlandske forskere og nøglemedarbejdere, således at det fremover ikke længere er en hindring for at benytte ordningen, at man ansættes i samme virksomhed eller koncern, som man tidligere har arbejdet for i Danmark - uanset hvornår man var ansat. Af bemærkningerne til lovforslaget fremgår, at baggrunden for denne lempelse er bl.a., at det vurderes, at med forlængelsen af karensperioden for danskere, der ønsker at benytte ordningen, fra tre til 10 år, så er der ikke længere nødvendigt at bibeholde denne begrænsning for at hindre misbrug. Det samme kan imidlertid siges om én af de betingelser, som fortsat består, nemlig kravet om at medarbejderen ikke inden for de seneste 5 år må have haft direkte eller indirekte del i ledelsen af, kontrollen med eller have haft væsentlig indflydelse på den virksomhed, hvor man skal ansættes, jf. bemærkningerne side 10. Vil ministeren redegøre for, hvorfor denne begrænsning bevares, herunder hvilke typer misbrug man er bange for, som ikke skønnes løst med forlængelsen af karensperioden fra tre til 10 år?
Dato: 13-06-2013
Status: Endeligt besvaret
Emne: selskabsskatter , lønsumsafgift, kulbrinteskat
Dokumentdato: 17-06-2013
Modtaget: 17-06-2013
Omdelt: 17-06-2013

L 218 - svar på spm. 8 om, hvilke typer misbrug man er bange for, som ikke skønnes løst med forlængelsen af karensperioden fra tre til 10 år, fra skatteministeren

[Captia] L 218 - svar på spg. 8 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 13-06-2013
Modtaget: 13-06-2013
Omdelt: 13-06-2013

Spm. om, hvilke typer misbrug man er bange for, som ikke skønnes løst med forlængelsen af karensperioden fra tre til 10 år, til skatteministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version