L 225 Forslag til lov om ændring af SU-loven, lov om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser og lov om befordringsrabat til uddannelsessøgende i ungdomsuddannelser m.v.

(Ændring af reglerne om støttetid, begrænsninger i adgangen til Statens Uddannelsesstøtte til ungdomsuddannelser, nye støttesatser for hjemmeboende, ændret satsregulering i perioden 2014-2021, øget støtte til befordringsgodtgørelse m.v.).

Af: Minister for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard (RV)
Udvalg: Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser
Samling: 2012-13
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 25

Det fremgår af bemærkningerne til § 1, nr. 7, at:” Det er forventningen, at universitetet efter lovforslaget kun undtagelsesvis vil optage bachelorer eller professionsbachelorer på en kandidatuddannelse og samtidig stille krav om, at der skal suppleres, og som følge heraf vil aktiviteten blive meget begrænset.” Skal det forstås sådan, at ministeren forventer et mindre optag på kandidatuddannelser af (professions)bachelorer , som ikke er direkte målrettet pågældende uddannelse? Eller skal det forstås sådan, at ministeren forventer at universiteterne vil slække på kravene til faglig supplering? Hvordan vil ministeren undgå, at universiteterne anlægger en strammere praksis i forbindelse med optag af PB’er og MVU’er på beslægtede kandidatuddannelser, når universiteterne selv skal afholde udgifterne til supplerende undervisningsaktiviteter?
Dato: 10-06-2013
Status: Endeligt besvaret
Emne: uddannelsesstøtte
Dokumentdato: 11-06-2013
Modtaget: 11-06-2013
Omdelt: 11-06-2013

L 225 - svar på spm. 25 om, hvordan ministeren vil undgå, at universiteterne anlægger en strammere praksis i forbindelse med optag af PB’er og MVU’er på beslægtede kandidatuddannelser, fra ministeren for innovation og videregående uddannelser

FIV nr. 25 til L 225 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 10-06-2013
Modtaget: 10-06-2013
Omdelt: 10-06-2013

Spm. om, hvordan ministeren vil undgå, at universiteterne anlægger en strammere praksis i forbindelse med optag af PB’er og MVU’er på beslægtede kandidatuddannelser,, til ministeren for innovation og videregående uddannelser

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version