Tak for det.
Vi vil også starte med at sige tillykke med posten til den nye miljøminister og håber selvfølgelig på et godt samarbejde.
Det tror vi bliver lige så godt som med de andre miljøministre, der har været, og det har jo ikke været dårligt.
Med de ord vil jeg sige, at vi også støtter det her forslag.
Vi vil ikke lægge skjul på, at vi jo gerne ser, at mange af de her opgaver går til staten, i stedet for at man både har kommunerne og regionerne og staten.
Vi mener, at det er væsentligt, når man skal planlægge, hvor affaldsdepoterne skal være – vi kender alle sammen den debat, der nok kommer om Risø – at det er vigtigt, at staten går ind og påtager sig et ansvar, så det ikke bliver en kastebold mellem kommunerne.
Så derfor hilser vi det jo velkommen, at man nu flytter nogle af opgaverne fra kommunen og lægger dem over i regionen, men vi havde allerhelst set dem ligge hos staten.
Men vi må også sige, at på området med grusgrave, råstoffer og den slags ting er det sund fornuft, at man tager det væk fra kommunerne, for vi har set en stor uensartethed ude i kommunerne.
Vi ved, at der er nogle kommuner, der bruger 3 måneder på at give en råstoftilladelse, og i andre kommuner har man bokset med det i over 4 år.
Man kan jo godt sige, at der er en ufattelig stor uensartethed derude, og det vil vi gerne gøre op med.
Derfor vil også gerne høre ministeren – det kan godt være, ministeren ikke kan svare nu, men så kan vi jo i hvert fald diskutere det i udvalget – hvad vi gør ved de råstofindvendingsområder, hvor man er i gang, altså har søgt en tilladelse, og hvor man nu lige pludselig fra 1.
juli måske kommer til at skulle starte forfra.
Hvordan vil der blive sikret en god overgang, så man ikke ryger bagest i systemet og skal starte en gang til?
Så med de ord vil vi i hvert fald sige, at vi også er tilhængere af det, der er lagt frem her.
Og som sagt før er det jo også en evaluering af kommunalreformen, og dermed bakker Dansk Folkeparti selvfølgelig op.