L 58 Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og forskellige andre love.

(Reform af beskæftigelsesindsatsen, et fælles og intensiveret kontaktforløb, uddannelsesløft, styrket rådighed og målretning af virksomhedsrettede tilbud m.v.).

Af: Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S)
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Delt

Spørgsmål 35

Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, at målgruppen for trainee alene er ledige dimittender, der ikke har været i ordinær beskæftigelse. I den hidtidige ordning har det været en betingelse, at den ledige modtager dagpenge på dimittendsats. Det har ikke været en betingelse, at den ledige ikke har haft timer med ordinær beskæftigelse. Ministeren bedes på denne baggrund oplyse følgende: - I hvilket omfang er den nye målgruppeafgrænsning en indskrænkning i forhold til det hidtidige traineeprojekt? - Vil den nye målgruppeafgrænsning betyde, at ledige dimittender, der har haft timer som ufaglært f.eks. i forlængelse af studenterjob, ikke kan komme i trainee og dermed få en bedre indgang til varig beskæftigelse? - Vil målgruppen ikke kunne afgrænses til at gælde personer, der modtager dagpenge på dimittendsats, og som derfor ikke har fået en ny satsberegning på baggrund af beskæftigelse?
Dato: 04-12-2014
Status: Endeligt besvaret
Emne: arbejdsmarkedspolitik og beskæftigelsesindsats
Dokumentdato: 09-12-2014
Modtaget: 09-12-2014
Omdelt: 09-12-2014

L 58 - svar på spm. 35, om målgruppen for trainee er ledige dimittender, der ikke har været i ordinær beskæftigelse, fra beskæftigelsesministeren

L58 Svar på spm 35 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 04-12-2014
Modtaget: 04-12-2014
Omdelt: 04-12-2014

Spm., om målgruppen for trainee er ledige dimittender, der ikke har været i ordinær beskæftigelse, til beskæftigelsesministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version