§ 20-spørgsmål S 1377 Om romalejre.

Til: Justitsminister Søren Pind (V)
Dato: 31-08-2016
Samling: 2015-16
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 31-08-2016
Endelig besvarelse 07-09-2016
Spørgsmålets ordlyd:
Er ministeren enig i, at selv om man indfører et zoneforbud over for en gruppe romaer i en specifik park eller et specifikt strandområde, så vil det pågældende forbud næppe kunne gøre det umuligt for de selvsamme romaer at tage ophold på en anden lokalitet, og hvordan agter ministeren at forholde sig til den problemstilling, og er ministeren ikke enig i, at den mest effektive løsning af udfordringen med romalejre vil være, at de pågældende udvises til det EU-land, som de har statsborgerskab i, og hvordan har ministeren tænkt sig at indrette den nye lovgivning på en sådan måde, at det bliver muligt?
Skriftlig begrundelse:
Spørgeren henviser til det forhold, som bl.a. TV2 News og TV2 Lorry har afdækket den 14. august 2016, nemlig at antallet af romalejre, som er blevet anmeldt i år er fordoblet i forhold til sidste år. Spørgeren henviser endvidere det forhold, at det siden dette indslag blandt andet er kommet frem, at der igennem længere tid har været problemer med romalejre en stribe andre steder i hovedstadsområdet blandt andet i Strandparken i Ishøj, hvor romaer ulovligt har taget ophold og bl.a. har forrettet deres nødtørft i den fri natur og efterladt mængder af affald m.v.
Dokumentdato: 07-09-2016
Modtaget: 07-09-2016
Omdelt: 07-09-2016

Svar på spm. nr. S 1377: Er ministeren enig i, at selv om man indfører et zoneforbud over for en gruppe romaer i en specifik park eller et specifikt strandområde, så vil det pågældende forbud næppe kunne gøre det umuligt for de selvsamme romaer at tage ophold på en anden lokalitet, og hvordan agter ministeren at forholde sig til den problemstilling, og er ministeren ikke enig i, at den mest effektive løsning af udfordringen med romalejre vil være, at de pågældende udvises til det EU-land, som de har statsborgerskab i, og hvordan har ministeren tænkt sig at indrette den nye lovgivning på en sådan måde, at det bliver muligt?

Svar på spm. nr. S 1377. (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 31-08-2016
Modtaget: 31-08-2016
Omdelt: 31-08-2016

Er ministeren enig i, at selv om man indfører et zoneforbud over for en gruppe romaer i en specifik park eller et specifikt strandområde, så vil det pågældende forbud næppe kunne gøre det umuligt for de selvsamme romaer at tage ophold på en anden lokalitet, og hvordan agter ministeren at forholde sig til den problemstilling, og er ministeren ikke enig i, at den mest effektive løsning af udfordringen med romalejre vil være, at de pågældende udvises til det EU-land, som de har statsborgerskab i, og hvordan har ministeren tænkt sig at ind-rette den nye lovgivning på en sådan måde, at det bliver muligt?

Er ministeren enig i, at selv om man indfører et zoneforbud over for en gruppe romaer i en (pdf-version)
Html-version