Kan vaccinepas sikre sommerferien?

19.01.2021

Corona-vaccinerne bliver i disse dage rullet ud. Nu rejser flere spørgsmålet, om der skal oprettes et vaccinepas, der bl.a. kan gøre rejser mulige. Både Det Europæiske Råd og Europa-Parlamentet har spørgsmålet på dagsordenen denne uge.

Skal der oprettes et fælles europæisk vaccinepas, så folk, der allerede er vaccineret, kan rejse til andre EU-lande til sommer uden først at skulle testes og i karantæne? Det er i øjeblikket et af de helt store emner.

Både Ministerrådet, Det Europæiske Råd og Europa-Parlamentet har spørgsmålet om et vaccinepas som en del af vaccinestrategien på dagsordenen i denne uge. Kommissionen vurderer, at vaccinepas kan være med til at styrke vaccinationsprogrammerne i medlemsstaterne og give mulighed for rejser på tværs af landene. Kommissionen arbejder sammen med WHO og EU’s medlemslande om at se på mulighederne for at oprette et vaccinepas. 

Især nogle lande i Sydeuropa, der er meget afhængige af turisme, er varme fortalere for et vaccinepas. Andre lande, hvor modstanden mod vaccinerne er større, er bekymrede for, om et vaccinepas i realiteten vil blive ensbetydende med tvangsvaccination. 

Kontakt ved pressehenvendelser

Er du journalist, og har du spørgsmål til historien? Ring til os på 33 37 33 37 eller send os en e-mail.