Elever leger sig til viden om EU i stort digitalt rollespil

21.09.2021

Folketingets EU-Oplysning spiller det digitale rollespil Europe Alive på ungdomsuddannelser rundt i landet. Første stop var Aalborg Katedralskole. 

Målet er at engagere unge i europæiske politiske problemstillinger og give dem mulighed for at lege sig til indsigt i, hvordan EU fungerer.

Eleverne forhandler om, hvornår man må bo og arbejde i EU’s medlemslande. De skal vedtage nye regler for EU’s 450 millioner borgere. 

Elever konkurrerer om magten 

Det digitale rollespil tildeler eleverne forskellige roller, som konkurrerer om at trække det endelige resultat i en bestemt retning. 

Rollerne er henholdsvis Europa-Kommissionen, partigrupper i Europa-Parlamentet, lande i Ministerrådet, presse og lobbyister.

Eleverne er på skolen med bærbare computere, som instruerer eleverne i deres roller og dirigerer dem rundt til møder og forhandlinger. Eleverne forhandler også selv i korridorerne. 

Underviser: Europe Alive gør EU-stof nært og vedkommende

Jakob Brolin Gade er underviser på Aalborg Katedralskole og siger, at Europe Alive giver eleverne en dybere forståelse for de komplicerede processer, der er, når mange lande og meninger skal mødes om én fælles EU-lov. 

- Et rollespil som Europe Alive er den bedste måde at gennemgå EU på, fordi det, der tit er fjernt og fremmed, her bliver nært og vedkommende. Den viden, eleverne har opnået, hænger bedre fast, når de har levet sig ind i rollen som deltagere i EU’s lovgivningsarbejde, siger han. 

Spillet kræver 75-200 elever og bliver afviklet på i alt 30 ungdomsuddannelser i dette skoleår. 

Læs mere om Europe Alive
Større
Større
Større
Større
Større

Du kan også spille Europe Alive

Europe Alive er udviklet af et internationalt partnerskab med firmaet Communico i spidsen og er målrettet samfundsfagsundervisningen i det almene gymnasium.

Folketingets EU-Oplysning har indgået samarbejde om at udbrede rollespillet i Danmark i en 3-årig periode.

30 gymnasier har allerede booket et rollespil. Skriv til EU-Oplysningen, hvis dit gymnasium også vil spille Europe Alive.

 

Send en mail, hvis dit gymnasium vil spille Europe Alive