Stort fremmøde til EU-karrieredag

11.05.2023

Tirsdag den 9. maj på Europadagen afholdt Folketinget en EU-karrieredag, hvor over 200 interesserede gæster fik vejledning i, hvordan de kan få en karriere indenfor en lang række af forskellige jobtyper i EU’s institutioner.

På karrieredagen blev der holdt oplæg om alt fra jobmuligheder i EU’s Fælles Udenrigstjeneste, oversættelses- og tolkejobs og jobs i de mere klassiske EU-institutioner (Kommissionen, Europa-Parlamentet, Ministerrådet, EU-domstolen) og i EU’s mange agenturer rundt om i Europa.

Arrangementet blev åbnet af Folketingets formand og formanden for Europaudvalget, som i deres taler lagde vægt på, at der mangler danske ansatte i EU-systemet. De forklarede ud fra egne erfaringer, hvorfor det er så vigtigt, at der er danskere i systemet, som forstår de særligt danske forhold. Derfor har man fra dansk side igangsat en handlingsplan for at rekruttere flere danskere. 

Som det fremgår af Finansministeriets svar på Europaudvalgets spørgsmål er der i visse institutioner ikke danskere nok ift. måltallet. 

Ligesom der generelt mangler danskere i EU-systemet, er det også en bekymring, at vi har flere danskere på ledende poster, som snart står til at gå på pension, men knap så mange danskere længere nede i systemet, der står klar til at overtage dem. Skrider Danmark ikke til handling, vil problemet vokse de kommende år.

Ud fra fremmødet til EU-karrieredagen at dømme, tyder det dog positivt, for interessen for at arbejde i EU var stor. Og alene i år har 10 danskere bestået den store adgangsprøve, som er indgangen til rigtigt mange jobs i EU-institutionerne.

Kontakt ved pressehenvendelser

Er du journalist, og har du spørgsmål til historien? Ring til os på; 33 37 33 37 eller send os en e-mail.

Større
Større
Større
Større
Større
Større