Billedkunstner Kaspar Bonnén skaber kunstværk om Danmarks EU-historie

05.10.2023

Kunstværket skal minde politikere og Folketingets gæster om EU-medlemskabets store betydning. Det blev i dag afsløret ved en fernisering på Christiansborg.

Kunstværket skal hænge på Christiansborg til glæde for både folketingspolitikere og de cirka 90.000 gæster, som hvert år besøger Folketinget. Formålet er at minde politikere og besøgende om den store indflydelse, EU-medlemskabet har på både danskernes dagligdag og arbejdet i Folketinget:
 
- Danmarks indtræden i EU er uden sammenligning den begivenhed, der har betydet mest for det danske samfund de sidste 50 år. Vi har nu fået et værk, der bevarer vores fælles erindring om et vigtigt stykke danmarkshistorie, siger Folketingets formand, Søren Gade.         
 
Billedkunstner Kaspar Bonnén har navngivet kunstværket ”I anledningen af 50-året for Danmarks indmeldelse i de labyrintiske europæiske fællesskaber”. Han har især været optaget af ideen om EU som dels en markedsplads, dels en collage af meninger, begivenheder, bestemmelser og historier:  
 
- Jeg håber, at beskueren får færten af disse historier og kan gå på opdagelse i dem, siger Kaspar Bonnén.  
 
Kunstværket er blevet til i et samarbejde mellem Kaspar Bonnén og 6 andre kunstnere: Asbjørn Skou, Tanja Nis Hansen, Ismar Čirkinagić, Ursula Reuter Christiansen, Ahmas Siyar Qasimi og Anna Rettl.

Større
Større
Større
Større
Større
Større
Større
Større

50 år sammen i EU - hvor skal vi hen nu?

Kaspar Bonnéns kunstværk binder sløjfe på Folketingets markering af 50-året for Danmarks EU-medlemskab, hvor borgere, organisationer og politikere har debatteret Danmarks EU-medlemskab overskriften ”50 år sammen i EU – hvor skal vi hen nu?”  
 
Folketingets 50-års-aktiviteter inkluderede produktion af en historisk podcastserie og 5 korte reportagefilm med tv-vært Christian Degn, 4 digitale borgerhøringer, en debat i Folketinget om Danmarks prioriteter i EU, en filmkonkurrence samt særomvisninger i Folketinget.
 
Besøg eu.dk/50