Bruxelles, 21.-22. juni 2007

Forhandlingerne om et fornyet traktatgrundlag for EU bliver det vigtigste punkt på dagsordnen, når EU's 27 stats- og regeringschefer samles til topmøde i Bruxelles den 21.-22. juni 2007.

Denne artikel dækker disse emner:
EU-lederne skal på topmødet forhandle sig frem til køreplan for det videre forløb med reformeringen af EU's traktater.

I de forgangne måneder har det tyske formandskab været i tæt kontakt med alle EU's medlemslande for at afdække deres forskellige synspunkter på den kommende revision af traktatgrundlaget.

Formandskabet har den 19. juni fremsendt et fortroligt udkast til en køreplan til medlemsstaternes regeringer. Dette udkast vil danne udgangspunkt for stats- og regeringschefernes forhandlinger på topmødet den 21.-22. juni. Det er formandskabets mål, at topmødet skal løse de store 'knaster' i forhandlingerne og skabe enighed om et meget klart mandat til en senere regeringskonference. Derfor er det også forventet, at forhandlingerne på topmødet fortsætter længere end de planlagte to dage.

Den senere regeringskonference vil formentligt blive afholdt i det kommende efterår under portugisisk formandskab - og her skal medlemsstaterne forhandle sig frem til de nærmere detaljer i traktat-reformen.

Det tyske formandskab udsendte i begyndelsen af maj det første udkast til en kommenteret dagsorden for EU-topmødet. Foruden en traktatreform lægger dette udkast også op til drøftelser om et styrket politisamarbejde, bekæmpelse af terrorisme, indvandringspolitik, borgerrettigheder og styrkelse af det retlige samarbejde.

Du kan se den kommenterede dagsorden her (dokument 9249/07 af 7. maj 2007).

Yderligere information

Konklusioner fra mødet i Det Europæiske Råd

Statsministerens forelæggelse for Europaudvalget forud for topmødet

Statsministerens afrapportering fra topmødet til Europaudvalget

Europaudvalgets bilag 

Det tyske EU-formandskab

Kommenterede dagsorden af 7. maj 2007

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik