Bruxelles, 25.-26. marts 2010

EU's stats- og regeringschefer mødes til forårstopmøde den 25.-26. marts 2010 i Bruxelles. EU's såkaldte faste formand for Det Europæiske Råd, Herman Van Rompuy, har sammen med det spanske formandskab offentliggjort den foreløbige dagsorden for Det Europæiske Råds møde den 25. og 26. marts 2010.

Om mødet

Dagsordenen er koncentreret om følgende punkter:

  • Europa 2020-strategien. 
  • Opfølgning på klimakonferencen i København (COP15). 

Forårstopmøderne er normalt helliget vækst- og beskæftigelsesdagsordenen, og stats- og regeringscheferne skal da også drøfte efterfølgeren til Lissabonstrategien for vækst og beskæftigelse - den såkaldte Europa 2020-strategi. Der er lagt op til en diskussion af den generelle ramme for Europa 2020-strategien, hvorimod den endelige vedtagelse forventes at finde sted på EU-topmødet til juni.

Stats- og regeringscheferne skal også behandle opfølgningen på FN-klimakonferencen (KOM (2010) 0086) i København i december. Her forventes stats- og regeringscheferne at drøfte EU's rolle i de globale klimaforhandlinger.

Foruden de programsatte punkter vil stats- og regeringscheferne også gøre status over den økonomiske situation og i den forbindelse have en indledende drøftelse af EU's position op til G20-topmødet i Toronto til juni. Den økonomiske situation i Grækenland vil sandsynligvis også optage en del af stats- og regeringschefernes tid.

Europa-Kommissionen anbefalede den 24. februar 2010, at EU indleder optagelsesforhandlinger med Island (KOM (2010) 0062). Stats- og regeringscheferne vil derfor eventuelt tage stilling til indledningen af optagelsesforhandlinger med Island.

Du kan læse mere om dagsordnen i rådssekretariatets kommenterede dagsorden (dagsorden af 16. februar 2010).

Yderligere informationer

Konklusioner fra mødet i Det Europæiske Råd 

Erklæring fra euroområdets stats- og regeringschefer 

EU-note om udfaldet af EU-topmødet 

Invitation til mødet i Det Europæiske Råd 

Europaudvalgets bilag 

Statsministerens forelæggelse af EU-topmødet for Europaudvalget 

Formanden for Det Europæiske Råd 

FN-klimakonferencen i København