Bruxelles, 19.-20. oktober 2017

EU's stats- og regeringschefer mødtes til topmøde i Bruxelles d. 19. og 20. oktober, hvor især migration var på dagsordenen. Derudover blev EU's forsvarspolitik og eksterne forbindelser samt digitalisering og Brexit drøftet. Desuden mødtes lederne til uformelle diskussioner om ledernes dagsorden.

På EU-topmødet i Bruxelles den 19. og 20. oktober 2017 var de vigtigste emner:

  • Migration
  • Det digitale Europa
  • Forsvarspolitik
  • Eksterne forbindelser
  • Brexit
  • Ledernes dagsorden – arbejdsprogram om EU’s fremtidige indsats

De fire første emner blev debatteret d. 19. oktober, hvor der også blev vedtaget konklusioner for alle fire emner. Der var opbakning til migrationsstrategien, der skal sikre kontrol med de ydre grænser, færre ankomster og færre dødsfald på Middelhavet. Det digitale Europa tog udgangspunkt i EU-topmødet i Tallinn d. 29. september 2017, og det mundede ud i en række prioriteter for, hvordan det digitale Europa kan opbygges. På det forsvarspolitiske område blev et tættere samarbejde drøftet, mens debatten om de eksterne forbindelse primært drejede sig om Nordkorea og atomaftalen med Iran.

De to sidste emner om Brexit og ledernes dagsorden blev diskuteret d. 20. oktober, hvor der blev gjort status på Brexitforhandlingerne, og der var enstemmig opbakning til arbejdsprogrammet for EU’s fremtidige indsats.

 

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik