Møde i Det Europæiske Råd

Meget er på dagsordenen for Det Europæiske Råd, når EU's 28 stats- og regeringschefer mødes i Bruxelles. Den 28. juni 2018 skal der bl.a. diskuteres migration og økonomisk politik. På den anden dagen (den 29. juni) forlader den britiske premierminister, Theresa May, selskabet. De resterende 27 stats- og regeringschefer fortsætter mødet og drøfter Brexit og afholder et Euro-topmøde, hvor også den danske statsminister er inviteret med.

Stats- og regeringsledere samlet til møde i Det Europæiske råd.  

Migration

EU's stats- og regeringschefer forventes at diskutere den interne og eksterne dimension af EU's migrationspolitik, herunder reform af det fælles europæiske asylsystem.

Økonomi og finans

EU's Stats- og regeringscheferne forventes at vedtage konklusioner inden for skattepolitik og digitalisering. Det Europæiske Råd vil også godkende de landespecifikke anbefalinger under det europæiske semester samt diskutere tidslinjen for vedtagelsen af den næste flerårige finansielle ramme. 

Sikkerhed og forsvar

Under sikkerheds- og forsvarsdelen skal de diskutere samarbejde mellem EU og NATO i forbindelse med NATOs topmøde i juli, herunder det permanent strukturerede samarbejde (PESCO). PESCO er et intensiveret samarbejde på forsvarsområdet, der giver en gruppe af EU-lande mulighed for at indgå i et samarbejde. Det Europæiske Råd vil også diskutere militær mobilitet, forsvarsfonden og den civile del af den fælles sikkerheds- og forsvarspolitik.

Brexit

De 27 stats- og regeringschefer skal drøfte Brexit uden den britiske premierminister. Europa-Kommissionens chefforhandler Michel Barnier vil opdatere dem på fBrexit-forhandlingerne. De vil fokusere på følgende temaer:

  • emner i forbindelse med Storbritanniens udtræden af EU
  • grænsen mellem Irland og Nordirland
  • det fremtidige forhold mellem EU og Storbritannien

Euro-topmøde

Det Europæiske Råd bliver for denne gang afsluttet med et Euro-topmøde, hvor også den danske statsminister er inviteret med. Stats- og regeringslederne skal diskutere reformer af den økonomiske og monetære union.

 

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik