L 86 Forslag til lov om ændring af lov om beskyttelse af havmiljøet, lov om vandløb, lov om sommerhuse og campering m.v. og forskellige andre love.

(Udmøntning af kommunalreformen i en række love på natur- og miljøområdet).

Af: Miljøminister Connie Hedegaard (KF)
Udvalg: Miljø- og Planlægningsudvalget
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 15

I høringsnotaterne til miljømålsloven, naturbeskyttelsesloven, havmiljøloven og vandløbsloven fremgår, at ministerens forventning til kvalitetsstyringssystemet er, at det vil kunne løse en lang række af de problemer, der kan opstå som følge af at opgaver overføres fra amter til kommuner. I høringsnotatet til samleloven (side 4 ad lov om vandløb), fremgår eksempelvis følgende om koordinationsproblemet, som blandt andre Amtsrådsforeningen, Nordjyllands Amt, DN og Sportsfiskerne peger på: "Af kommissoriet for kvalitetsstyringsudvalget - som er bredt sammensat med deltagelse også af Amtsrådsforeningen og Danmarks Naturfredningsforening - fremgår, at kvalitetsstyringsordningen bl.a. skal sikre en koordination af de faglige spørgsmål, der forudsætter en indsats på tværs af kommunegrænser". Ministeren bedes redegøre for, hvorledes kvalitetsstyringsordningen konkret vil bidrage til at sikre en faglig forsvarlig og effektiv håndtering af natur- og miljøadministrationen i kommunerne, herunder hvorledes det skal sikres, at kommunerne ikke lader konkrete erhvervs- og byudviklingshensyn gå forud for natur- og miljøhensyn, herunder en redegørelse for de relevante mekanismer i kvalitetsstyringsordningen.
Dato: 27-04-2005
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 04-05-2005
Modtaget: 04-05-2005
Omdelt: 04-05-2005

MPU L 86 - svar på spm. 15, fra miljøministeren

L86.spm.15 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 27-04-2005
Modtaget: 28-04-2005
Omdelt: 28-04-2005

Spm. om, hvorledes kvalitetsstyringsordningen bidrager til en faglig forsvarlig og effektiv håndtering af natur- og miljøadministration, til miljøministeren