Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Afgørelse 2010/252/EU

Supplering af Schengengrænsekodeksen for så vidt angår overvågning af de ydre søgrænser inden for rammerne af det operative samarbejde

Forslag til Rådets beslutning om supplering af Schengengrænsekodeksen for så vidt angår overvågning af de ydre søgrænser inden for rammerne af det operative samarbejde, der samordnes af Det Europæiske Agentur for Forvaltning af Det Operative Samarbejde ved De Ydre Grænser

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til beslutning
KOM20090658 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
22.01.2010
Dokumenttype:
Forslag til beslutning
Procedurenummer:
COM/2009/0658
Retsgrundlag:
Forordning (EF) nr. 562/2006
EU's databaser om forslaget
Kommissionen har fremsat et forslag, som skal sikre en ensartet fortolkning af gældende internationale regler for deltagelse i FRONTEX-koordinerede operationer til beskyttelse af søgrænserne.

Formålet med udkastet til rådsbeslutning er at fastlægge klare regler for, hvordan overvågningsaktiviteter, herunder redningsaktioner, og ilandsætning af reddede personer skal foregå, når disse finder sted inden for rammerne af en fælles FRONTEX-koordineret operation.

Forordningen udgør en udbygning af Schengen-reglerne, som Danmark i medfør af protokollen om Danmarks stilling har valgt at tilslutte sig på mellemstatsligt grundlag.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".