L 165 Forslag til lov om ændring af lov om social service.

(Loft over egenbetaling for madservice, nye beregningsprincipper for borgerens betaling for tilbud om personlig og praktisk hjælp m.v.).

Af: Socialminister Benedikte Kiær
Udvalg: Socialudvalget
Samling: 2009-10
Status: Delt

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 17-03-2010

Skriftlig fremsættelse (17. marts 2010)

20091_l165_fremsaettelsestale.pdf
Html-version

Skriftlig fremsættelse (17. marts 2010)

Socialministeren (Benedikte Kiær) :

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:


Forslag til lov om ændring af lov om sociale service (Loft over egenbetaling for madservice, ændrede beregningsprincipper for borgerens betaling for tilbud om personlig og praktisk hjælp m.v.)

(Lovforslag nr. L 165)

Som en del af udmøntningen af finanslovsaftalen for 2009 mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance foreslås det, at socialministeren bemyndiges til at fastsætte regler for beregningsgrundlaget for borgerens betaling for tilbud efter servicelovens §§ 79, 83 og 84. Bemyndigelsen til socialministeren vil blive anvendt således, at beregningsgrundlaget for kommunalbestyrelsens fastsættelse af borgerens betaling for disse tilbud ændres fra udgiftsbaseret til et omkostningsbaseret regnskabsprincip.


Som en del af udmøntningen af finanslovsaftalen for 2010 mellem regeringen og Dansk Folkeparti foreslås det, at der indføres et loft over modtagerens betaling for madservice på 45 kr. for en hovedret udbragt til modtagerens hjem, eller som modtageren kan afhente eller indtage hos madserviceleverandøren.


Henset til madserviceområdets udvikling og de nye regler på området som følge af dette lovforslag, stilles der endvidere forslag om, at ydelsen madservice hjemles særskilt i servicelovens § 83, stk. 1.


Det foreslås, at lovforslaget træder i kraft den 1. juli 2010.


Med disse bemærkninger skal jeg indstille lovforslaget til Folketingets velvillige behandling.