L 28 Forslag til lov om offentligt hasardspil i turneringsform.

Af: Justitsminister Brian Mikkelsen (KF)
Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2009-10
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 07-10-2009

Skriftlig fremsættelse (7. oktober 2009)

20091_l28_fremsaettelsestale.pdf
Html-version

Skriftlig fremsættelse (7. oktober 2009)

Justitsministeren (Brian Mikkelsen):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:


Forslag til lov om offentligt hasardspil i turneringsform

(Lovforslag nr. L 28).

Pokerspil er i retspraksis blevet anset som et hasardspil, der kan være strafbart efter straffelovens §§ 203 og 204.


Med lovforslaget foreslås en ordning, hvorefter poker om penge kan spilles som offentligt hasardspil i turneringsform. Endvidere foreslås det, at justitsministeren efter forhandling med skatteministeren skal kunne tillade andre hasardspil end poker i turneringsform, hvis de pågældende spil er egnede til at blive spillet inden for de rammer, som er fastlagt ved den foreslåede ordning.


Det foreslås at gøre det muligt for personer, selskaber og foreninger at opnå bevilling til at afvikle offentligt hasardspil om penge i turneringsform. En bevilling vil efter forslaget kunne gives for to år ad gangen til at arrangere offentligt hasardspil op til fem gange om ugen på et nærmereangivet sted.


Der er ved udformningen af lovforslaget lagt betydelig vægt på de generelle hensyn, der ligger bag den danske spillelovgivning, dvs. hensynet til at undgå spilleafhængighed og kriminalitet samt hensynet til at begrænse privat indtjening ved udbud af spil om penge. Lovforslaget indeholder derfor en række begrænsninger, der skal sikre, at pokerspil om penge i lyset af de nævnte hensyn foregår på betryggende måde. Det foreslås således bl.a., at der ved ordningen stilles krav om, at den enkelte deltagers indskud i turneringspuljen højst må udgøre 300 kr., at den samlede turneringspulje - med undtagelse af helt særlige tilfælde - højst må udgøre 15.000 kr., at højst en fjerdedel af turneringspuljen må anvendes til administrationsomkostninger, og at den samlede gevinst til en enkelt deltager i turneringen må udgøre højst halvdelen af turneringspuljen. Det foreslås endvidere, at der ikke må gives personer under 18 år adgang til at deltage i eller overvære en offentlig hasardspilsturnering. Der foreslås også en række andre foranstaltninger, der skal sikre, at spillet foregår på betryggende måde og ikke misbruges til bedrag af spillere eller offentlige myndigheder, hvidvask af penge eller andre kriminelle formål.


Idet jeg i øvrigt tillader mig at henvise til lovforslaget og de ledsagende bemærkninger, skal jeg hermed anbefale lovforslaget til det Høje Tings velvillige behandling.