Meddelelse Bredbånd i Europa: Investering i digitalt drevet vækst

Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet, Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg og Regionsudvalget: Bredbånd i Europa: Investering i digitalt drevet vækst

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Meddelelse
KOM20100472 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
20.09.2010
Dokumenttype:
Meddelelse
Procedurenummer:
COM/2010/0472
EU's databaser om forslaget
  • 19-11-2010 kl. 08:30
    Møde nr. 8 i Europaudvalget

For at virkeliggøre målene i Europa 2020-strategien og Europas Digitale Dagsorden om udrulning af højhastighedsbredbåndsinfrastruktur i EU har Kommissionen offentliggjort en meddelelse med en række tiltag, der skal lanceres løbende. Det europæiske 2020-mål for bredbånd er, at alle europæere i 2020 skal have adgang til hastigheder på over 30 megabit i sekundet, og at mindst halvdelen af de europæiske husholdninger skal abonnere på en forbindelse på over 100 megabit i sekundet.

I arbejdet med at fremme bredbåndsinfrastruktur vil Kommissionen blandt andet understøtte nationale og lokale myndigheders tiltag på bredbåndsområdet, der kan stimulere investeringer i nye åbne og konkurrencedygtige net for at nå de europæiske bredbåndsmålsætninger. Kommissionen vil konkret samarbejde med medlemsstaterne om at opstille nationale bredbåndsplaner og følge udviklingen gennem rapporter og en ny resultattavle (scoreboard) for den digitale dagsorden.

Derudover vil Kommissionen fokusere på finansiering af udrulningen af bredbånd. Det skal blandt andet ske ved et forslag om bredbåndsfinansiering på EU-plan i 2011, en undersøgelse af medlemsstaternes stimulering af investeringer i nye net i 2012 og ved at styrke finansieringen af højhastighedsbredbånd gennem EU’s finansielle instrumenter i 2013.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".