L 6 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Revision af visumregler, akkrediteringsordning for udenlandske virksomheder, justering af karensregler, afslagskompetence til danske repræsentationer, beregning af kortvarige ophold m.v.).

Af: Justitsminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 02-10-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 10-10-2013
Betænkning afgivet 26-11-2013
2. behandlet/direkte til 3. behandling 10-12-2013
3. behandlet, vedtaget 13-12-2013
Ministerområde:
Justitsministeriet
Resumé:
Loven indeholder bestemmelser vedrørende akkrediteringer meddelt til udenlandske virksomheder og afskæring af klageadgangen i sager om akkreditering eller forhåndsgodkendelse.

Loven medfører desuden, at de danske diplomatiske og konsulære repræsentationer får kompetence til at meddele afslag i sager, der kan oplyses tilstrækkeligt på stedet, og at Udlændingestyrelsen skal være klageinstans i de sager, hvor repræsentationerne meddeler afslag i første instans.

Herudover indebærer loven mindre justeringer af karensreglerne, således at reglerne ikke skal anvendes i tilfælde, hvor det vil udgøre en åbenbart uforholdsmæssig reaktion.

Desuden indebærer loven en række ændringer i udlændingeloven, som er nødvendige for at gennemføre Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 610/2013 om ændring af bl.a. Schengengrænsekodeksen.

Loven gennemfører en række initiativer på visumområdet i overensstemmelse med anbefalingerne fra en arbejdsgruppe nedsat af regeringen, som har undersøgt mulighederne for at styrke danske virksomheders forretningsmuligheder over for udenlandske samarbejdspartnere og styrke det danske turisterhverv gennem en revision af visumreglerne.
Afstemning:
Vedtaget 89 stemmer for forslaget (V, S, RV, SF, EL, LA, KF) 13 stemmer imod forslaget (DF) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget