Aktstk. 133 Aktstykke om statens bloktilskud for kommuner og regioner for finansåret 2017

Af: Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V)
Folketingsår: 2015-16
Status: Tiltrådt

Om aktstykket

Fremsat:
15-06-2016
Afgjort:
23-06-2016
Paragrafområde:
§ 7 Finansministeriet
Afgørelse:
Tiltrådt af Finansudvalget den 23-06-2016 (udvalget med undtagelse af Enhedslistens og Socialistisk Folkepartis medlemmer, der stemte imod aktstykket).

Socialistisk Folkepartis medlem af udvalget stemmer imod aktstykket, fordi SF er imod den økonomiske politik, som regeringen har valgt at føre med betydelige skattelettelser, der primært kommer de bedst stillede til gode og som følge heraf nedskæringer i velfærden: Der bliver med regionsaftalen afsat historisk få nye penge til sundhed mv., og kommunerne får samlet set færre penge til rådighed næste år end i år, selvom der er stigende udgifter som følge af flere ældre. Det er som anført ikke en nødvendighed, men et valg som regeringen har taget, og må bære ansvaret for. SF ville vælge anderledes, og det markerer vi ved at stemme nej.
SF har i KL’s bestyrelse stemt for kommuneaftalen ud fra den korrekte betragtning, at det var det bedst opnåelige med den givne regering og det givne folketingsflertal. Der var også tale om aftale, der var langt bedre end det regeringen havde spillet ud og truet med. Det er positivt, at omprioriteringsbidraget afskaffes, men det er negativt at kommunerne stadig skal aflevere penge til staten, selvom det da er bedre, at der skal afleveres ½ mia. kr. om året end de ca. 2,4 mia. kr., som regeringen havde lagt op til.
SF stemte imod regionsaftalen i Dansk Regioners bestyrelse, fordi der er tale om en meget stram aftale med få nye penge, og betydelige produktivitetskrav, som det kan være meget svært at honorere uden yderligere stress og nedslidning af personalet. Samtidig lægger den borgerlige regering endnu engang op til at skaffe flere kunder til privathospitalerne gennem en dyr og stram behandlingsgaranti også for mindre alvorlige sygdomme og øget udbud af opgaver.
Dokumentdato: 23-06-2016
Modtaget: 23-06-2016
Omdelt: 23-06-2016

Tiltrådt aktstykke

20151_aktstk_afgjort133.pdf