Bruxelles, 17. september 2009 (uformelt topmøde)

Det svenske EU-formandskab har indkaldt EU's stats- og regeringschefer til et ekstraordinært uformelt EU-topmøde den 17. september 2009 i Bruxelles.

Denne artikel dækker disse emner:
Stats- og regeringscheferne mødes for at forberede EU's position op til det globale G20-topmøde, der afholdes den 24.-25. september i Pittsburgh. Kredsen af G20-lande har i den senere tid primært behandlet den finansielle og økonomiske krise samt specielt forskellige reguleringstiltag møntet på den finansielle sektor og de enkelte aktører.

De emner der vil blive drøftet af stats- og regeringscheferne på EU-topmødet vil omfatte de spæde tegn på en genopretning af økonomien, strategier for afvikling af de forskellige støttetiltag når krisen er ophørt, fremtidige vækstmodeller, reformer af finansmarkedet og bankernes aflønningspraksis, beskæftigelsen, styrkelsen og reformen af de internationale finansielle institutioner, verdenshandelen og bistanden til udviklingslandene samt bekæmpelsen af klimaforandringer.

I forbindelse med drøftelserne af klimaforandringerne vil Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, orientere om Kommissionens netop offentliggjorte meddelelse om finansiering af udviklingslandenes klimatilpasninger (KOM (2009) 0475).

Da der er tale om et uformelt EU-topmøde, vil der ikke blive vedtaget egentlige konklusioner, men det forventes, at EU-formandskabet vil opsummere resultatet af mødet i relation til forberedelserne af G20-topmødet i en række såkaldte vedtagne formuleringer.

Yderligere informationer

Vedtagne formuleringer fra EU-topmødet den 17. september i Bruxelles

Erklæring fra EU's stats- og regeringschefer om Europa-Parlamentets genudnævnelse af Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso 

Europaudvalgets bilag 

Pressemeddelelse fra Kommissionen om forberedelse af G20-topmødet

Pressemeddelelse fra Kommissionen om klimaforandringer af 10. september 2009

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik