L 108 Forslag til lov om ændring af ferieloven, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område.

(Kontrol af arbejdsgiverens indbetaling af uhævede feriepenge, videregivelse af oplysninger fra Feriekonto, afholdelse af ferie i en fritstillingsperiode, forældelsesregler m.v.).

Af: Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V)
Udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 15

På den ene side finder ministeren det tilsyneladende rimeligt at ændre reglerne vedrørende arbejdsfri periode i fritstillingsperioden således, at lønmodtagerens ferie kun kan anses for afholdt, hvis lønmodtageren har haft en arbejdsfri periode svarende til feriens længde efter udløbet af varslingsfristerne, hvorved lønmodtageren ikke mister retten til sin ferieydelse uden, at ferien har kunnet holdes på grund af nyt arbejde. På den anden side har ministeren på foranledning af høringssvaret fra Lønmodtagernes Garantifond ligeledes fundet det rimeligt, at en lønmodtager, som er fritstillet fra en arbejdsgiver, der går konkurs, og som finder nyt arbejde i fritstillingsperioden, ikke blot skal kunne modregnes i lønnen efter minimalerstatningsperiodens udløb, men også skal miste optjente feriepenge, idet Lønmodtagernes Garantifond ikke skal indbetale de skyldige feriepenge til Feriekonto. Ministeren bedes i denne forbindelse redegøre for sin tilsyneladende inkonsekvente stillingtagen til lønmodtagerens retskrav på optjente feriepenge. Det skal i den forbindelse bemærkes, at spørgeren er klar over, at det af høringsnotatets bemærkninger fremgår, at såfremt lønmodtageren får sine optjente feriepenge indbetalt af Lønmodtagernes Garantifond, vil lønmodtageren blive stillet bedre end andre kreditorer i sager om insolvens. Dette er imidlertid allerede retstilstanden, idet sikring af lønmodtagernes krav om tilgodehavende løn fra et konkursbo har forrang over andre kreditorers krav, jf. det såkaldte lønprivilegium i konkurslovens § 95., hvorfor ministeren også bedes kommentere på dette forhold.
Dato: 01-02-2011
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 07-02-2011
Modtaget: 07-02-2011
Omdelt: 08-02-2011

L 108 - svar på spm. 15, fra beskæftigelsesministeren

Til FT Svar på AMU spm. 15 til L 108.END [DOK935866] (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 01-02-2011
Modtaget: 01-02-2011
Omdelt: 01-02-2011

Spm. om ministerens stillintagen til lønmodtagerens retskrav på optjente feriepenge, til beskæftigelsesministeren

Spørgsmål 15 på L 108 (pdf-version)
Html-version