Grønbog om kontrol med udførsel af produkter med dobbelt anvendelse

Grønbog om Den Europæiske Unions ordning for kontrol med udførsel af produkter med dobbelt anvendelse: Garantere sikkerheden og konkurrenceevnen i en verden under forandring

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Grønbog
KOM20110393 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
30.06.2011
Dokumenttype:
Grønbog
Procedurenummer:
COM/2011/0393
EU's databaser om forslaget
  • 25-10-2011 kl. 13:00
    Møde nr. 4 i Europaudvalget
  • 08-07-2011 kl. 10:00
    Møde nr. 39 i Europaudvalget

Kontrol med udførsel af produkter med dobbelt anvendelse vedrører varer, der kan anvendes til såvel civile som militære formål. Denne kontrol gennemføres ved hjælp af handelsforanstaltninger i form af krav om tilladelse til udførsel af produkter med dobbelt anvendelse til tredjelande. Der er således en tæt forbindelse mellem sikkerhed og handel.

Grønbogen har til formål at iværksætte en bred offentlig debat om, hvordan EU's nuværende udførselskontrolordning for produkter med dobbelt anvendelse fungerer. Denne høring gennemføres med henblik på at indsamle bidrag fra civilsamfundet, NGO'er, erhvervslivet, den akademiske verden og medlemsstaternes regeringer om:

  • de nærmere bestemmelser i den nuværende ramme for udførselskontrol med henblik på at forberede en revision af ordningen og
  • en gradvis revision af EU’s udførselskontrolordning for produkter med dobbelt anvendelse med henblik på at tilpasse den til de hurtigt skiftende forhold i den moderne verden.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".