Borgernes ønsker til Danmarks EU-medlemskab overleveres til politikerne

03.03.2023

Næsten 500 borgere delte ønsker og holdninger til Danmarks EU-medlemskab, da Folketinget markerede Danmarks 50 år i EU. 

Det skal gøres billigere for borgerne at omstille sig til den grønne omstilling. EU's mindsteløn truer den danske model. Og EU bør anbefale atomkraft som en grøn energikilde

Sådan lyder et udpluk af de mange forskellige indlæg, som blev afleveret på  www.eu.dk/50, da Folketinget spurgte: “50 år sammen i EU, hvor skal vi hen nu?”  

Knap 500 indlæg fra borgere og organisationer fandt vej til hjemmesiden, hvor man frem til slutningen af januar kunne dele ønsker og holdninger til EU-medlemskabet. 

Borgernes indlæg og anbefalinger til Danmarks europapolitik vil nu blive overbragt Folketinget og regeringen. Folketinget siger tak til alle, som delte deres holdning på siden.

50 år sammen i EU - hvor skal vi hen nu? 

Markeringen af 50-året for Danmarks EU-medlemskab blev skudt i gang den 2. oktober 2022, som var årsdagen for folkeafstemningen om EF.  

På eu.dk/50 og på sociale medier kunne man bl.a. se film, høre podcast og bidrage med egne holdninger og ønsker til EU-medlemskabet. Der blev afholdt en filmkonkurrence for elever på ungdomsuddannelserne, og folk kunne deltage i debatter rundt omkring i landet.  

Aktiviteterne kørte frem til og med januar, som var måneden for Danmarks indtræden i det europæiske samarbejde. I februar afholdt Folketinget en digital høring, hvor borgere over hele landet mødtes med deres lokale folketingspolitikere og diskuterede EU-medlemskabet.  

Til maj overleveres borgernes vigtigste budskaber til Danmarks europapolitik til Folketinget og regeringen.   

Nyhed på eu.dk: 50 år sammen i EU - hvor skal vi hen nu?