Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Forordning (EU) nr. 493/2011

Oprettelse af et netværk af indvandringsforbindelsesofficerer

Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 377/2004 om oprettelse af et netværk af indvandringsforbindelsesofficerer

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til forordning
KOM20090322 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
08.07.2009
Dokumenttype:
Forslag til forordning
Procedurenummer:
COD/2009/0098
Beslutningsprocedure:
Almindelig lovgivningsprocedure - COD
Retsgrundlag:
Art. 74 TEUF, Art. 79, stk. 2, litra d) TEUF
EU's databaser om forslaget
  • 05-11-2010 kl. 10:00
    Møde nr. 6 i Europaudvalget
Rådets vedtog i 2004 at oprette et netværk af indvandringsforbindelsesofficerer, som udstationeres i tredjelande af medlemslandene i forbindelse med indsatsen mod ulovlig indvandring.
 
Det fremsatte forslag om en ændring af forordningen er fremsat med henblik på at tilpasse og effektivisere netværket i lyset af de foreløbige indhøstede praktiske erfaringer og på den baggrund give netværket bedre arbejdsbetingelser. Ændringerne i forslaget omfatter blandt andet tilskyndelse til brug af webbaserede informations- og koordinationsnet, tættere samarbejde med FRONTEX, mulighed for at andre lande end det aktuelle formandskabsland kan indkalde til møder med forbindelsesofficererne samt forenkling af rapporteringsforpligtelserne.
 
Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".