Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:

NB Forslaget trukket tilbage af Kommissionen - meddelelse fra maj 2014

Forslag til Europa Parlamentets og Rådets forordning om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 73/2009 om fælles regler for den fælles landbrugspolitiks ordninger

Forslag til Europa Parlamentets og Rådets forordning om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 73/2009 om fælles regler for den fælles landbrugspolitiks ordninger for direkte støtte til landbrugere og om fastlæggelse af visse støtteordninger for landbrugere

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til forordning
KOM20100539 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Følgebrev protokol nr. 2
Følgebrev protokol 2 KOM (2010) 0539 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
30.09.2010
Dokumenttype:
Forslag til forordning
Procedurenummer:
COD/2010/0267
Beslutningsprocedure:
Almindelig lovgivningsprocedure - COD
Retsgrundlag:
Art. 42 TEUF, Art. 43, stk. 2 TEUF
EU's databaser om forslaget
  • 13-05-2011 kl. 10:00
    Møde nr. 31 i Europaudvalget
  • 22-10-2010 kl. 10:00
    Møde nr. 3 i Europaudvalget
Forslaget er modtaget af Folketinget i dansk sprogudgave den 6. oktober 2010, jf. Lissabontraktatens protokol nr. 2 om kontrol med nærhedsprincippet. Fristen på 8 uger for fremsendelse af Folketingets begrundede udtalelse udløb den 1. december 2010.

Læs Kommissionens fremsendelsesbrev

Forordningen om direkte betalinger blev senest revideret i 2009 som følge af sundhedstjekket og indeholder de fleste regler om udbetaling af EU-støtte til landbrugere, herunder reglerne i enkeltbetalingsordningen.

Kommissionen foreslår en forenkling af reglerne, herunder af reglerne om krydsoverensstemmelse. Forenklingerne indebærer, at EU-landene på visse betingelser kan undlade at nedsætte støttebeløb eller udelukke landbrugere fra støtte, hvis overtrædelsen udløser et beløber sig til højst 100€.

Forslaget ændrer også minimumskravene for at modtage direkte støtte. I dag ydes der bl.a. ikke støtte, hvis der søges støtte til under 2 hektar eller hvis der søges støtte til ungtyre eller til moderfår og beløbet er under 300€. Reglen foreslås udvidet til at gælde for særlig støtte efter artikel 68. 

Forslaget indeholder også regler, der gennemfører Lissabontraktatens regler om delegerede retsakter og gennemførelsesbestemmelser. Således fastlægger forslaget, hvilke ikke-væsentlige bestemmelser, der i forbindelse med forslagets gennemførelse fremover skal delegeres til Kommissionen og hvilke bestemmelser, der fortsat skal vedtages i komitéprocedure.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".