L 11 Forslag til lov om ændring af lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond og lov om erhvervsfremme.

(Tilpasninger af reglerne om administration af EU-forordninger vedrørende Regionalfonden, Socialfonden Plus og Fonden for Retfærdig Omstilling m.v.).

Af: Erhvervsminister Simon Kollerup (S)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 4

Ministeren oplyste ved 1. behandlingen, at det teoretisk var muligt at bruge midlerne fra fondene til at finansiere indsatser, som ellers skulle have modtaget anden dansk finansiering, og dermed frigive midler til en anden indsats. Hvis man, teoretisk, frigav danske midler for det samme beløb, som Danmark modtager gennem fondene, vil ministeren så oplyse effekten heraf ved følgende alternative anvendelser: - Hvad vil betydningen for udviklingen i BNP og arbejdsudbud være, hvis det samlede beløb i stedet anvendes til en midlertidige sænkelse af selskabsskatten i en periode tilsvarende budgetperioden for fondene? - Hvad vil betydningen være for udviklingen i bnp, arbejdsudbud og rådighedsbeløb for en gennemsnitsfamilie, hvis man anvendte det frigjorte beløb svarende til fondsmidlerne til at sænke elafgiften i budgetperioden? - Hvad vil betydningen være for udviklingen i bnp, arbejdsudbud og rådighedsbeløb for en gennemsnitsfamilie, hvis man anvendte det frigjorte beløb svarende til fondsmidlerne til at hæve beskæftigelsesfradraget i budgetperioden?
Dato: 28-10-2021
Status: Endeligt besvaret
Emne: EU
Dokumentdato: 17-11-2021
Modtaget: 17-11-2021
Omdelt: 17-11-2021

L 11 - svar på MFU spm. 4, om effekten på bnp, arbejdsudbud og rådighedsbeløb, hvis man frigav danske midler på det samme beløb, som Danmark modtager gennem fondene, fra erhvervsministeren

ERU L 11 - svar påp spm 4 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 28-10-2021
Modtaget: 28-10-2021
Omdelt: 28-10-2021

MFU spm., om effekten på bnp, arbejdsudbud og rådighedsbeløb, hvis man frigav danske midler på det samme beløb, som Danmark modtager gennem fondene, erhvervsministeren, kopi finansministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version