Grønbog: På vej mod større integration i det transeuropæiske transportnet til gavn for den fælles transportpolitik

Grønbog, om TEN-T: en gennemgang af politikken, på vej mod større integration i det transeuropæiske transportnet til gavn for den fælles transportpolitik

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Grønbog
KOM20090044 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
04.02.2009
Dokumenttype:
Grønbog
Procedurenummer:
COM/2009/0044
EU's databaser om forslaget
  • 16-03-2012 kl. 10:00
    Åbent samråd i Europaudvalget
  • 09-12-2011 kl. 10:00
    Møde nr. 12 i Europaudvalget

Kommissionen fremlagde den 4. februar 2009 en grønbog om ’transeuropæiske transportnet’ (TEN-T). Grønbogen gennemgår EU’s hidtidige politik på området og giver Kommissionens vurdering af denne politiks stærke og svage sider.

 

I Grønbogen formulerer Kommissionen følgende tre alternativer for den videre udvikling af TEN-T:

 

  1. Bevarelse af den nuværende struktur med to lag bestående af det primære net (skitseplaner for de forskellige transportformer) og prioriterede projekter, som ikke er forbundet med det primære net

  2. TEN-T reduceres til alene at bestå af prioritetsprojekter, der eventuelt forbindes, så de udgør et prioriteret net

  3. En struktur bestående af to lag: a) et primært net (skitseplaner) som i model 1 og b) et prioriteret net (basisnet) med udgangspunkt i de nuværende prioritetsprojekter, som forbinder de store transnationale akser, og vigtige knudepunkter. Dette suppleres med et sæt mål og kriterier som tilvejebringer et grundlag for udpegning af nye projekter.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".