Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Afgørelse 2010/405/EU

Afgørelse om bemyndigelse til et forstærket samarbejde om lovvalgsreglerne i forbindelse med skilsmisse og separation

Forslag til Rådets afgørelse nr. …/2010/EU om bemyndigelse til et forstærket samarbejde om lovvalgsreglerne i forbindelse med skilsmisse og separation

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til afgørelse
KOM20100104 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
24.03.2010
Dokumenttype:
Forslag til afgørelse
Procedurenummer:
APP/2010/0104
Beslutningsprocedure:
Godkendelsesprocedure - APP
Retsgrundlag:
Art. 329, stk. 1 TEUF
EU's databaser om forslaget

Formålet med forslaget er at give de EU-medlemsstater, der ønsker det , mulighed for at etablere et indbyrdes samarbejde om lovvalgsregler i sager om ski lsmisse og separation.

Med henblik herpå bemyndiger forslaget Bulgarien, Spanien, Frankrig, Italien, Luxembourg, Ungarn, Østrig, Rumænien og Slovenien til at indføre et indbyrdes forstærket samarbejde om lovvalgsreglerne i forbindelse med skilsmisse og separation. Forslaget er alene rettet til de nævnte medlemsstater.

Samt idig med forslaget til Rådets afgørelse om bemyndigelse har Kommissionen fremsat et forslag t i l Rådets forordning (EU) om indførelse af et forstærket samarbejde om lovvalgsreglerne i forbindelse med skilsmisse og separation, KOM (2010) 0105.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".