Sagen er afsluttet. Vedtaget ved: NB Forslaget trukket tilbage af Kommissionen - meddelelse fra marts 2015

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Den Europæiske Union skal indtage i stabiliserings- og associeringsrådet, der blev nedsat ved stabiliserings- og associeringsaftalen mellem De Europæiske Fællesskaber og deres medlemsstater på den ene ...

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Den Europæiske Union skal indtage i stabiliserings- og associeringsrådet, der blev nedsat ved stabiliserings- og associeringsaftalen mellem De Europæiske Fællesskaber og deres medlemsstater på den ene side og Republikken Kroatien på den anden side, til ændring i nævnte aftales protokol 4 om definition af begrebet "produkter med oprindelsesstatus" og om metoderne for administrativt samarbejde

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til afgørelse/beslutning
KOM20100778 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
21.12.2010
Dokumenttype:
Forslag til afgørelse/beslutning
Procedurenummer:
NLE/2010/0378
Beslutningsprocedure:
Ikke-lovgivningsmæssig procedure - NLE
Retsgrundlag:
Art. 207, stk. 4 TEUF, Art. 218, stk. 9 TEUF
EU's databaser om forslaget
  • 28-01-2011 kl. 10:00
    Møde nr. 17 i Europaudvalget
Kroatien har i august 2010 anmodet Kommissionen om at blive omfattet af zonen med diagonal oprindelseskumulation mellem EU, landene i det vestlige Balkan og Tyrkiet. Kumulation betyder i oprindelsessammenhæng videreforarbejdning ("viderebygning") på varer, som enten allerede har oprindelse i aftalelandene eller, hvor der allerede er sket en forarbejdning i et eller flere af aftalelandene og gør det muligt for økonomiske beslutningstagere at anvende mellemprodukter fra hele oprindelseskumulationszonen uden hindringer. 

Stabiliserings- og Associeringsaftalen med Kroatien indeholder bestemmelser om bilateral oprindelseskumulation mellem EU og Kroatien. Denne kumulation kan finde anvendelse for alle produkter. 

Artikel 3 og 4 i protokollerne om oprindelsesregler knyttet til Stabiliserings- og Associeringsaftalerne mellem EU og andre lande i det vestlige Balkan (bl.a. Albanien, Bosnien og Herzegovina, Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien, Montenegro og Serbien) indeholder bestemmelser om diagonal oprindelseskumulation mellem EU, landene i det vestlige Balkan og Tyrkiet.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".