Skattely koster hvert år Danmark 6,5 mia. kr.

01.12.2020

Skattely betyder at europæiske lande årligt går glip af milliarder af kroner i skatteindtægter.

I sommeren 2020 kom Kommissionen med en skattepakke om en retfærdig og enkel beskatning til støtte for genopretningsstrategien. I skattepakken bliver der også sat fokus på skattely, som vedbliver at være en stor udfordring for de europæiske økonomier.

Danmark er et af de EU-lande, som har vurderes at tabe mindst som følge af skattely. Alligevel har Skatteministeriet netop i et svar på et udvalgsspørgsmål estimeret, at Danmark årligt går glip af skatteindtægter på ca. 6,5 mia. kr. Estimatet skelner dog ikke mellem lovlige og ulovlige aktiviteter (ulovlige er decideret skatteundgåelse og skatteunddragelse).

Kontakt ved pressehenvendelser

Er du journalist, og har du spørgsmål til historien? Ring til os på 33 37 33 37 eller send os en e-mail.

Baggrund

Kommissionen fremlagde den 15. juni 2020 Skattepakken om en retfærdig og enkel beskatning til støtte for genopretningsstrategien. Initiativerne i Skattepakken skal imødegå de økonomiske konsekvenser af Covid- 19-krisen og samtidig støtte en hurtig og bæredygtig økonomisk genopretning og sikre tilstrækkelige offentlige indtægter i EU. 

Som en del af pakken er der offentliggjort følgende nye meddelelser på skatteområdet: Meddelelse om handlingsplan for en retfærdig og enkel beskatning til støtte for genopretningsstrategien; meddelelse om god skatteforvaltning i og uden for EU; og meddelelse om en handlingsplan for en retfærdig og enkel beskatning til støtte for genopretningsstrategien. 

Meddelelse om handlingsplan for en retfærdig og enkel beskatning til støtte for genopretningsstrategien indeholder 25 nye initiativer på skatteområdet, som Kommissionen vil arbejde med i perioden 2020-2023. 

Meddelelsen om god skatteforvaltning i og uden for EU identificerer allerede igangsatte initiativer, herunder Kommissionens eksterne strategi til effektiv beskatning fra 2016, der har været medvirkende til øget gennemsigtighed på skatteområde. 

Skattepakken indeholder også et forslag til revision af Direktiv om administrativt samarbejde, som vil omfatte regler, der forpligter digitale platforme til at indberette oplysninger om indtægter fra sælgere i forbindelse med levering af varer eller tjenesteydelser via digitale platforme med henblik på efterfølgende udveksling af oplysninger mellem landene.