Surrey d. 27. oktober 2005 (uformelt møde)

EU's stats- og regeringschefer er indkaldt til et uformelt møde i Det Europæiske Råd d. 27. oktober 2005. Der er ingen formel dagsorden, men det overordnede emne for mødet bliver de muligheder og udfordringer, som følger af den internationale globalisering.

Denne artikel dækker disse emner:
Kommissionens formand, José Manuel Barroso, præsenterer Kommissionens meddelelse om europæiske værdier i en globaliseret verden. Javier Solana, Rådets høje repræsentant (hr. FUSP), forventes at give sit syn på, hvordan EU kan bidrage til stabilitet i verden.

Følgende emner forventes tillige at blive berørt på mødet: Udvidelsen, forenkling af EU-lovgivningen, social retfærdighed, forskning og udvikling samt illegal immigration.

Der forventes ikke en drøftelse af de finansielle perspektiver (EU's økonomiske rammer) for 2007-2013. Det britiske formandskab vil formentlig søge at opnå enighed om dette spørgsmål på Det Europæiske Råds møde i december.

Da der er tale om et uformelt topmøde vil der ikke blive udarbejdet topmødekonklusioner. Se i stedet formandskabets efterfølgende pressemeddelelse.

Yderligere information

Formandskabets hyrdebrev til det uformelle EU-topmøde 27-10-05

Kommissionens meddelelse om europæiske værdier i en globaliseret verden, KOM (2005) 0525

Ring til os på
Tlf: 33 37 33 37
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik