§ 20-spørgsmål S 5988 Om EU-Israel-associeringsaftalen.

Dato: 05-07-2006
Samling: 2005-06
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 05-07-2006
Endelig besvarelse 14-07-2006
Spørgsmålets ordlyd:
Vil ministeren redegøre for, hvor langt Kommissionen er i at undersøge artiklen »Lying on the Fence«s forlydende om subsidier og om disse eventuelt måtte være i strid med EU-Israel-associeringsaftalen, herunder redegøre for, om Kommissionen har undersøgt artiklens forlydender om, at israelske bosættere opererer under dækadresser i selve Israel for derved at opnå præferencetold, og om hvilken betydning sådanne dækadresser vil have for de europæiske toldmyndigheders muligheder for at foretage en korrekt toldklarering af varer fra henholdsvis Israel og israelske bosættelser i de besatte områder?
Skriftlig begrundelse:
Den 11. april 2006 svarede ministeren, at det danske udenrigsministerium har kontaktet Kommissionen for at undersøge påstande fremsat i artiklen »Lying on the Fence« om, at den israelske regering giver bosættere på de besatte områder Vestbredden og Golanhøjderne mulighed for at søge om subsidier, ifald deres produkter ikke opnår præferenceimport i EU?
Dokumentdato: 14-07-2006
Modtaget: 14-07-2006
Omdelt: 14-07-2006

Svar på spm. nr. S 5988

S 5988 (Svar) (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 05-07-2006
Modtaget: 05-07-2006
Omdelt: 05-07-2006

Vil ministeren redegøre for, hvor langt Kommissionen er i at undersøge artiklen »Lying on the Fence«s forlydende om subsidier og om disse eventuelt måtte være i strid med EU-Israel-associeringsaftalen, herunder redegøre for, om Kommissionen har undersøgt artiklens forlydender om, at israelske bosættere opererer under dækadresser i selve Israel for derved at opnå præferencetold, og om hvilken betydning sådanne dækadresser vil have for de europæiske toldmyndigheders muligheder for at foretage en korrekt toldklarering af varer fra henholdsvis Israel og israelske bosættelser i de besatte områder? Begrundelse: Den 11. april 2006 svarede ministeren, at det danske udenrigsministerium har kontaktet Kommissionen for at undersøge påstande fremsat i artiklen »Lying on the Fence« om, at den israelske regering giver bosættere på de besatte områder Vestbredden og Golanhøjderne mulighed for at søge om subsidier, ifald deres produkter ikke opnår præferenceimport i EU?

Vil ministeren redegøre for, hvor langt Kommissionen er i at undersøge artiklen »Lying on the Fence«s forlydende om subsidier og om disse eventuelt måtte være i strid med EU-Israel-associeringsaftalen, herunder redegøre for, om Kommissionen har undersøgt artiklens forlydender om, at israelske bosættere opererer under dækadresser i selve Israel for derved at opnå præferencetold, og om hvilken betydning sådanne dækadresser vil have for de europæiske toldmyndigheders muligheder for at foretage en korrekt toldklarering af varer fra henholdsvis Israel og israelske bosættelser i de besatte områder? Begrundelse: Den 11. april 2006 svarede ministeren, at det danske udenrigsministerium har kontaktet Kommissionen for at undersøge påstande fremsat i artiklen »Lying on the Fence« om, at den israelske regering giver bosættere på de besatte områder Vestbredden og Golanhøjderne mulighed for at søge om subsidier, ifald deres produkter ikke opnår præferenceimport i EU? (pdf-version)
Html-version