Kommissionens og Europa-Parlamentets meddelelse om De offentlige finanser i ØMU - 2007 Sikring af effektiviteten af den præventive del af stabilitets- og vækstpagten

Meddelelse fra Kommissionen Europa-Parlamentet, Til Rådet, Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg, Regionsudvalget og den Europæiske Centralbank De offentlige finanser i ØMU - 2007 Sikring af effektiviteten af den præventive del af stabilitets- og vækstpagten

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Meddelelse
KOM20070316 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
13.06.2007
Dokumenttype:
Meddelelse
EU's databaser om forslaget

EU-landene vedtog i 2003 at reformere stabilitets- og vækstpagten. Reformen lagde særligt vægt på at styrke de forebyggende regler i pagten. De forebyggende regler har overordnet til formål, at EU-landene skal sikre mellemfristede budgetpositioner, som er tæt på balance og forebygger uforholdsmæssigt store underskud, og som er konsistente med finanspolitisk holdbarhed på lang sigt.

Kommissionen offentliggjorde den 13. juni 2007 den årlige rapport om offentlige finanser i ØMU’en samt en meddelelse om sikring af effektivitet i relation til Stabilitets- og Vækstpagtens forebyggende del.

I meddelelsen påpeger Kommissionen, at mens det går godt med gennemførelsen af de korrigerende regler, dvs. proceduren for uforholdsmæssigt store underskud, er der fortsat udfordringer med at sikre fuld gennemførelse af de forebyggende regler.

Kommissionens meddelelse fremlægger i lyset heraf en række forslag, der har til formål at sikre en mere effektiv gennemførelse af de forebyggende regler. Der er tale om forslag til uformelle principper og tiltag, der ikke indebærer nye regler eller lovgivning, men udgør et led i implementeringen af den reformerede Pagt.