Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Forordning (EU) nr. 904/2010

Administrativt samarbejde og bekæmpelse af svig vedrørende merværdiafgift (Omarbejdning)

Forslag til Rådets forordning om administrativt samarbejde og bekæmpelse af svig vedrørende merværdiafgift (Omarbejdning)

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til forordning
KOM20090427 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
18.08.2009
Dokumenttype:
Forslag til forordning
Procedurenummer:
CNS/2009/0118
Beslutningsprocedure:
Høringsprocedure - CNS
Retsgrundlag:
Art. 113 TEUF
EU's databaser om forslaget

Kommissionens forslag er en ændring af forordning (EF) nr. 1798/2003 om administrativt samarbejde vedrørende merværdiafgift.

Der foreslås ændringer af forordningen om administrativt samarbejde om moms for så vidt angår:

  • Præcisering af forordningens anvendelsesområde, idet ”bekæmpelse af svig” tilføjes forordningens titel.
  • Præcisering af forordningens formål med hensyn til, at EU’s medlemslande har et gensidigt fælles ansvar for administrativt samarbejde med henblik på at beskytte samtlige medlemslandes momsindtægter.
  • Præcis fastlæggelse af de oplysninger, som medlemslandene skal indsamle og stille til rådighed for de øvrige medlemslande gennem en elektronisk database.
  • Fastlæggelse af rammer, som gør det muligt at sikre kvaliteten af oplysningerne i databaserne ved hjælp af fælles regler for hvilke oplysninger, der skal indsamles, og hvilken kontrol, der skal føres ved registreringen af et momsregistreringsnummer i databasen.
  • Medlemslandene forpligtes til elektronisk at bekræfte, hvilket navn og hvilken adresse, der er knyttet til et givent momsregistreringsnummer.
  • Fastlæggelse af et retsgrundlag til indførelse af en struktur, der muliggør et målrettet samarbejde med henblik på at bekæmpe svig.
  • Forbedret udveksling af oplysninger mellem medlemslandene.
  • Præcisering af tilfælde, hvor medlemslandene kan og bør gennemføre multilaterale kontrolforanstaltninger.
  • Præcise mål for adgangen til og driftsprocedurerne for det databasesystem, der skal muliggøre udvekslingen af oplysninger.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".