Sagen er afsluttet. Vedtaget ved: NB Forslaget trukket tilbage af Kommissionen - meddelelse fra marts 2015

Forslag om undertegnelse og foreløbig anvendelse af lufttransportaftalen mellem USA, EU, Island og Norge

Forslag til afgørelse truffet af Rådet og repræsentanterne for Den Europæiske Unions medlemsstaters regeringer, forsamlet i Rådet om undertegnelse og foreløbig anvendelse af lufttransportaftalen mellem Amerikas Forenede Stater som den første af parterne, Det Europæiske Fællesskab og dets medlemsstater som den anden af parterne, Island som den tredje af parterne og Kongeriget Norge som den fjerde af parterne og Det Europæiske Fællesskab og dets medlemsstater som den første af parterne, Island som den anden af parterne og Kongeriget Norge som den tredje af parterne om anvendelsen af lufttransportaftalen mellem Amerikas Forenede Stater som den første af parterne, Det Europæiske Fællesskab og dets medlemsstater som den anden af parterne, Island som den tredje af parterne og Kongeriget Norge som den fjerde af parterne

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til direktiv
KOM20090229 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
15.05.2009
Dokumenttype:
Forslag til direktiv
Procedurenummer:
CNS/2009/0066
Beslutningsprocedure:
Godkendelsesprocedure - APP
Retsgrundlag:
Art. 100, stk. 2 TEUF, Art. 218, stk. 6, litra a) TEUF
EU's databaser om forslaget
Lufttransportaftalen mellem EU og USA trådte i kraft i marts 2008. Den fjernede alle kommercielle hindringer for flyvninger mellem ethvert punkt i EU og USA for alle EU’s og USA’s luftfartsselskaber og etablerede nye ordninger for et samarbejde inden for en række områder, herunder sikkerhed og konkurrenceregler.

Med forslaget inddrages Island og Norge i anvendelsesområdet for luftfartsaftalen mellem EU og USA, hvorved det sikres, at alle europæiske luftfartsselskaber, der er undergivet den gældende fællesskabsret, vil kunne drive transatlantiske ruter inden for en harmoniseret ramme.

Island og Norge vil herefter indgå som observatører i forhandlingerne om en næste fase af lufttransportaftalen mellem EU og USA.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".