Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Afgørelse 2013/40/EU

Forslag til afgørelse om undertegnelse af rammeaftale mellem EU og Korea

Forslag til Rådets afgørelse om undertegnelse på Det Europæiske Fællesskabs vegne af rammeaftalen mellem Det Europæiske Fællesskab og dets medlemsstater på den ene side og Republikken Korea på den anden side og om midlertidig anvendelse af denne aftale

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til afgørelse
KOM20090631 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
18.11.2009
Dokumenttype:
Forslag til afgørelse
Procedurenummer:
ACC/2009/0175
Beslutningsprocedure:
Proceduren med enighed - ACC
Retsgrundlag:
Art. 207 TEUF, Art. 212 TEUF, Art. 218, stk. 5 TEUF
EU's databaser om forslaget
Den nye rammeaftale, som er forhandlet sideløbende med en omfattende frihandelsaftale, vil udgøre en sammenhængende ramme for de bilaterale forbindelser mellem EU og Sydkorea.

Rammeaftalen giver mulighed for samarbejde på området retfærdighed, frihed og sikkerhed (f.eks. bekæmpelse af kriminalitet og korruption, narkotika og hvidvaskning af penge, migration, beskyttelse af personoplysninger osv.) og om god forvaltningsskik på skatteområdet.

Aftalen danner udgangspunkt for samarbejde om globale emner som f.eks. klimaforandringer, energiforsyningssikkerhed, arbejdsmarkedsforhold, uddannelse og andre emner vedrørende strukturelle ændringer i verdensøkonomien, spredning af masseødelæggelsesvåben og  terrorisme. Den afklarer samtidig forholdet mellem rammeaftalen og specifikke sektoraftaler (både eksisterende og fremtidige), herunder frihandelsaftalen. Rammeaftalen bliver det første kontraktlige instrument af sin slags, som EU indgår med et industriland.

Link til revideret forslag til Rådets afgørelse om undertegnelse af rammeaftalen, som omfatter de nødvendige ændringer efter Lissabontraktatens ikrafttræden (6141/10).

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".