Rapport fra Kommisionen vedr. midtvejsevalueringsrapporten om gennemførelsen af kulturprogrammet

Rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet, Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg og Regionsudvalget midtvejsevalueringsrapport om gennemførelsen af kulturprogrammet

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Meddelelse
KOM20100810 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
10.01.2011
Dokumenttype:
Meddelelse
Procedurenummer:
COM/2010/0810
EU's databaser om forslaget
  • 13-05-2011 kl. 10:00
    Møde nr. 31 i Europaudvalget

Formålet med EU's kulturstøtteprogram er at fremme den fælles europæiske kultur gennem udvikling af kultursamarbejdet mellem skabende kunstnere, kulturelle aktører og kulturinstitutioner. Det er desuden hensigten, at programmet skal bidrage til udviklingen af en europæisk identitet. Dette mål skal nås ved hjælp af programmets specifikke målsætninger, navnlig: 

  • at fremme den tværnationale bevægelighed for personer, der arbejder i kultursektoren 
  • at fremme tværnational udbredelse af kunstværker og kunstneriske og kulturelle frembringelser 
  • at fremme den tværkulturelle dialog.

Det fremgår af den overordnede vurdering i evalueringen af, at det spiller en unik rolle, når det handler om at stimulere grænseoverskridende kulturelt samarbejde. Evalueringen viser, at der er plads til små forbedringer inden for et begrænset antal specifikke områder, og at deltagerne generelt er tilfredse med programmet og anerkender dets unikke merværdi for Europa. Evalueringen underbygger ligeledes, at der fortsat vil være en betydelig efterspørgsel efter denne type EU-støtte fra den kulturelle sektor i de kommende år. Kommissionen agter derfor at tage hensyn til resultaterne af evalueringen, navnlig med henblik på udarbejdelsen af det nye EU-program inden for kulturområdet for tidsrummet efter 2013. 
 
Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".