Midtvejsevaluering af de europæiske programmer for satellitbaseret radionavigation

Rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet: Midtvejsevaluering af de europæiske programmer for satellitbaseret radionavigation

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Meddelelse
KOM20110005 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
18.01.2011
Dokumenttype:
Meddelelse
Procedurenummer:
COM/2011/0005
EU's databaser om forslaget
  • 25-03-2011 kl. 10:00
    Møde nr. 27 i Europaudvalget
Kommissionen har fremlagt sin årlige rapport om gennemførelsen af de europæiske satellitbaserede navigationsprogrammer EGNOS og Galileo. Rapporten identificerer bl.a. de fremtidige udfordringer, herunder de finansielle, men kommer ikke med konkrete forslag til programmernes fremtidige indhold, struktur og finansiering.

Kommissionen skønner, at en færdiggørelse af Galileo-programmets infrastruktur vil kræve en yderligere bevilling på 1,9 mia. EUR (14,2 mia. kr.) samt at de årlige driftsomkostninger vil beløbe sig til 800 mio. EUR (6,1 mia. kr.) når programmet er i fuld drift. En ekstrabevilling på 1,9 mia. EUR til Galileo-programmets infrastruktur vil betyde en ekstraudgift for Danmark på ca. 38 mio. EUR, dvs. 283,5 mio. kr.

Ifølge Kommissionen skyldes finansieringsbehovet meromkostninger i udviklingsfasen, forhøjelse af prisen for opsendelse af satellitter, manglende konkurrence i forbindelse med udbud af de seks arbejdspakker, og ekstraudgifter ved Egnos-programmet, ligesom konsekvenserne af manglende finansiering frem til 2013 vil betyde forsinkelser, som medfører øgede udgifter.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".