Rapport fra Kommisionen vedr. prioritering af indsats for nedbrydelse af handelshindringer

Rapport fra Kommissionen til Det Europæiske Råd Handels- og Investeringshindringer – rapport 2011 engagering af vores strategiske økonomiske partnere i forbedret markedsadgang: prioritering af indsats for nedbrydelse af handelshindringer

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Rapport/beretning
KOM20110114 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
10.03.2011
Dokumenttype:
Rapport/beretning
Procedurenummer:
COM/2011/0114
EU's databaser om forslaget
  • 06-05-2011 kl. 10:00
    Møde nr. 30 i Europaudvalget

Tilhørende dokument: SEK(2011) 298

Formålet med Kommissionens rapport er at styrke EU’s arbejde med at nedbryde markedsadgangsbarrierer i en række vigtige partnerlande. Det skal bl.a. ske ved, at markedsadgangsspørgsmål tages op i forbindelse med medlemslandenes og EU’s dialog med tredjelande, så konkrete markedsadgangssager regelmæssigt bliver rejst på bilaterale topmøder med tredjelande.

Kommissionens rapport sætter fokus på 21 barrierer, som påvirker EU’s eksport til syv strategiske partnerlande (Argentina, Brasilien, Indien, Japan, Kina, Rusland og USA). De 21 markedsadgangsbarrierer vedrører offentlige indkøb, råstoffer, tjenesteydelser og investering, intellektuelle ejendomsrettigheder samt klassiske barrierer relateret til standarder, told og landbrug.

Kommissionen anbefaler, at de udvalgte markedsadgangsbarrierer regelmæssigt tages op på bilaterale møder med de strategiske partnerlande samt i andre fora som f.eks. det Transatlantiske Økonomiske Råd (TEC) mellem EU og USA, Højniveaudialogen om Økonomi og Handel (HED) mellem EU og Kina og Højniveaugruppen med Japan.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".